Olen selkeästi keskittynyt liikaa neulomiseen, on niin kylmä et lapsilla tuli äkki tarve neuleille. Äitihän kilttinä sitten istuu ja neuloo niin että ranteet paukkuu ja pylly puutuu. Telkkarista katsottu mitä ihmeellisemmät ohjelmatkin. Tässä kuitenkin jotain mitä on valmistunut, ison kuva pläjäyksen kanssa. Ravelryssä on tarkemmat speksit sitten.

Isoisälle joululahjaksi valmistunut Ullassa ollut ohje Kylykavereiden saippua pussi. Lankana Novitan Kotiväki, valkoinen ja puikot 2.5mm.

Drops alpacasta lapaset 2v tytölle, 2mm puikot. Valmistuivat joulun välipäivinä pakkaselle rukkasten alle lämmittämään.

Salamander Sweater (rav.) Kristelin hyväksi havaittu ohje, nyt kolmannen kerran puikoille, tällä kertaa lankana Novitan Wool, paidan koko 128cm ja lankaa kului 5 kerää + vihreää liskon verran. Lisko on kirjailtu jälkikäteen kaavion mukaan, himppu haastava oli mutta mielestäni onnistuin hienosti. Hihoissa oli myös vihreät raidat kun uhkasi tuo musta lanka loppua, eikä mistään tunnut löytyvän mustaa novitan wool lankaa.. Tarttisin sitä toiseen 140cm paitaa vielä kun tuli tilaus jo uudesta isommasta ens talveksi.

Sitten uuteen vuoteen 2010 töihin, nämä tosin aloitettu 31.12.09 mut eiköhän mee tämän vuoden töihin kun tehty 99% uudella vuodella. Langat jotain lankakopan jämiä, painoa oli 40g lapasilla yhteensä, puikot 2mm ja koko meidän 5vuotiaan. Lapasten ohje löytyy Lililandia:sta

Lahjaksi isotätini lapsenlapselle (joo kummallisia meillä lahjotaan). Lankana novitan wool, puikot 3mm, ohje on ilmestynyt jossain lehdessä joskus. Itse olen kopioinnut mallin vaan meille tulleista sukista ja teen oman pään mukaan.

Näiden sukkien langankulutus on ihmeellinen, kerässä pitäisi olla 50g, kerästä jäi jäljelle 15g ja sukat painaa 73g.. Mystillisesti lisääntynyt tuo lanka. Mut kuitenkin yksi kerä Woolia riitti näihin pieniin sukkiin.

Työn alla on taas uusi Salamanteri, tällä kertaa hieman sovelsin kuvioneuletta siihen, puuttuu enää kauluksen mallaus kun kaarroke piti tehdä hieman eritavalla tuon kuvioinnin takia. Valmistunee tänään varmaan tuokin, sit kun joku päättelis siitä nuo kaikki langan pätkät.

Lisää Salamantereita, tällä kertaa kissakuviolla tulossa keskimmäiselle tytölle lämmittämään pakkasille. Kerty virheitä tähänkin kuvioon ihan järjettömästi, onneksi ne ovat selkäpuolella, en viittinyt enää alkaa purkaa kainaloista alaspäin tätä.

Viimeisnä muttei vähäisempänä neulojan kaveri, puikkoja voi myös käyttää näin. Parhaimmillaan jokaisessa varpaan välissä oli puikko joita esiteltiin minulle, huomatkaa myös lapsen oma lanka ja puikko kori kuvan alareunassa.