Tuli käytyä moikkaamassa siskoa New Yorkissa Long Islandilla. Ihana reissu kaikinpuolin. Olen tosi huono kirjoittamaan mitään erikoisemmin joten tässä pieni reissu valokuva-albumi että näkee mitä tullut tehtyä ja käytyä.
Ensimmäisenä paikka missä yövyttiin ja muutenkin viettiin aikaa, lue jos satoi vettä maattiin tuolla kun oikein mihinkään viittinyt lähteä kastumaan. Hienon paikan sisko ja hänen avomiehensä saaneet itselleen. Heillä oli tämän omakotitalon yläkerta käytössä, takaa päädystä oli portaat ylös. Muuten kohtalaisen hengenvaaralliset kun oli märät saatikka jos jäätyivät.
264663.jpg

Heti seuraavana päivänä kuin lentokoneella tuonne saavuttu siskoni lähti kuskaamaan meitä "cityyn" eli New Yorkiin Manhattanille. Ensin käytiin tuolla yläpäässä katselemassa erillaisia nähtävyyksiä. Itse junamatkakin oli yksi nähtävyys mentiin Queensin läpi (toivotaan et mä kirjoitan edes jotenkuten nää oikein). Ensimmäien kohde Cityssä oli Empire state Building
264692.jpg
Kuten huomaa jono oli hieno ja tässä vaiheessa ollaan tultu jo nurkan takaa niin et nähtiin tuo katos. Hyvin jono kyllä tasoittui sisälle mentäessä. Turvatarkastukset oli tosi vaativat ja koppavia nuo vartijat jos hieman erehdyit leikkii turistia ja kysymään jotain. Siskoni joka tuolla asuu joutui kysymään moneen otteeseen mitä pitää tehdä kun asinomainen äijä itse puhui vaan kaverilleen eikä meille. Noh onneksi siitä päästiin kuitenkin ohitte kohti tornin huippua.
264694.jpg
En edes yritä kirjoittaa ton jäähallin nimeä kun en osaa sitä lausuakkaan. Kuvat ovat kuitenkin otettu "tornin" huipulta alaspäin.
Tässä alemmassa kuvassa näkyy WTCn paikat sekä Vapaudenpatsas. WTCt sijaitsivat noiden pyöreä kattoisten talojen keskellä.
264693.jpg
Empire state Buildinista mentiin kävelleen (sitä mainostaulu katua pitkin) kohti Central Park:ia jota myöten käveltiin Kansallismuseoon. Oli muuten mahtava paikka, suosittelen tätä jokaiselle joka sattuu tuonne matkustamaan ja varmaan aikaa!! Aikaa tuolla kuluu, me käytiin vaan pikaisesti lävitte nuo eri alueet kun lähinnä dinosauruksia mentiin katsomaan että saadaan tytöille niistä kuvia.
264695.jpg
Kansallismuseosta taas Central Park:in lävitte kävellen ja katsellen siellä nähtävyyksiä. Päätettiin että kävellään rauhallisesti YK talolle katselemaan ehditäänkö vielä sinne sisälle.
Tämä kuva on yksin ja ainoastaan Santruskalle omistettu. Hei tytteli ei siellä muuta ollut kuin laatta maassa :o) Sekä muutamia muistopaikkoja tuon lisäksi. Strawberry fieldistä en saanut onnistunutta kuvaa että olisin voinut sen laittaa.
264696.jpg
YK talolta kaikki kuvat lähinnä epäonnistuneet mutta tämä onnistu, mutta se on hieno. Samoin Sibeliusmonumentin pienoismallin kuva onnistui, ainoastaan on tosi tumma. Siskoni oli päässyt jonkun opettajan kanssa kiertelee kunnolla rakennusta ja kertoi että valtioiden lahjoittamat lahjat YK:lle ovat todella hienoja.
264697.jpg
Tämä olikin viimeinen kohde ja oltiin aivan loppurättipoikki. Satuttiin vielä ruuhkajunaan jossa jouduttiin seisomaan suurinosa matkasta sekä että se pysähty melkein jokaisella asemalla joten reissukesti. Kyllä sitten unikin maistui kun sänkyyn pääsi.
Sitten menikin muutama päivä lähiostareita ja kauppakeskuksia kierrellessä. Tuli sitä ostettuakin sitten vaatteita sekä kenkiä tytöille ja itselle.
Torstaina suunnattiin auton nokka kohti Shouthamptonia missä siskoni ja sen mies asuivat ekat pari vuotta. Tämä ensimmäinen kuva on heidän "lähi" rannaltaan ja nousuvesi on tosi korkealle. Tuolta onneksi löytyi ne Kian paljon kaipaamat näkinkegät ja simpukankuoret.
264665.jpg
Shouthamptonista lähdettiin sitten Montauk:iin katsomaan majakkaa, isoja aaltoja sekä toisen maailmansodan aikaisia bunkkereita. Näihin ei sitten kauheesti päästy tutustumaan juuri tuon erittäin korkean vuoroveden takia sekä suuren aallokon. Kyllä siellä monta surffaajaa meni mutta yhden kai nähtiin kerran aallolla ratsastavan. Kivistä rannalla lähti ihana ääni kun menivät aallokon mukana jonkun matkaa.
264666.jpg
Tietenkin kun tuolla oltiin piti mennä katsomaan paikallista nähtävyyttä Käveleviä Dyynejä (suorakäännös). Mahtavan näköistä kun nuo vaan menee puiden ylitte ja kun menneet yli puut tulevat toiselta puoleta näkyiin. Tässä kohtaa oli jo niin lämmin et alkoi kaivata shortseja sekä t-paitaa. Farkut jalassa kun lähdettiin säätiedotteen antaman kylmänsään mukaan. Ainakin 20 paukkui mittari lämpöasteita.
264667.jpg
Perjantai päivä vietettiin taas Cityssä, nyt kierrellen alapäätä saaresta. Ensin taas junalla keskustaan ja sieltä metrolla alas. Ensimmäisenä käveltiin maailman suosituimmalle näköäalapaikalle missä ei katsota miään eli WTC raunioille. Iso rakennustyömaa tuo vaan on. Pahasti oli vielä naapurirakennusten remontointikin kesken. Tämä ensimmäinen kuva on niin sanotulta muistopaikalta, missä kuvia ihmisistä.
264680.jpg
Tässä itse rakennustyömaa sitten. Kohtalaisen isot olleet nuo rakennuksen kannatuspilarit tms miksi kutsutaankin.
264682.jpg
Saaren päädyssä käveltiin puistossa mistä näkyi Vapauden patsas, tuumittiin ettei meidän tämän lähemmäs kannata mennäkkään, kun ei itse patsaaseen päästä (olis netistä pitänyt varata etukäteen). Jono lautalle oli varmaan kilometrin ettei sekään houkutellut.
264683.jpg
Samaisessa puistossa oli sitten myös WTCn muistomerkki. Näitä muuten oli sitten enemmän ja vähemmän pitkin saarta sekä tuolla Long Islandilla East Medowssakin yks.
264684.jpg
Ei kai se matka eikä mitään jossei käy katsomassa amerikkalaista jalkapalloa. Tämä lauantailta ja sunnuntaina sitten enimmäkseen pakkailtiin (satoi vettä)
264672.jpg