Mummilla käytiin viimeisellä Tuusulan reissulla kylässä just lähtiessä. Katseltiin lankavarantoja siellä ja antoi mukaani tommoisen muovipussillisen jossa on Kalalankaa sekä jokunen valmiiksi virkattu palanen, osa erikseen osa aloitettuna ompelee päiväpeitoksi. Nappasin siitä muutaman irralleen ja tein siskolle synttärilahjaksi kauppakassin, saapi nähdä pääseekö tämä siskolle asti vai teenkö paremman vielä. Parannettavaa kun jäi, mutta en jaksa tota purkaa kun konelanka loppus. Seuraava sitten paremmin tehtynä ja opittuna virheistä. Kivasti näkyy tuolta alta tuo stocmannin merkki.
Langat eivät livenä näytä noin karmaisevalta kuin kuvassa vaan katoavat kivasti tonne väleihin.
126690.jpg

Tuli sitten toteutettua yksi haavekkin tässä. Rohkeasti vaan ostamaan kallista kultalankaa (onhan niitä kalliimpiakin olemassa) ja tehtyä kultainen kaulahuivi (asuste). Yllättävän riittoisaa tuo lanka kyllä oli. Silmukkamääränä on 27 silmukkaa, keriä ostin kaksi. Hapsut ovat 2x13cm pitkiä ja kudottuna niin paljon kun lankaa riitti ja se loppui juuri niin että jätin päättely-langan yhdeksi hapsuksi tonne.
Huivi on vielä kuosittelematta yms yms mutta kuvan siitä nyt kuitenkin. Huivi jopa valmistui parissa kolmessa päivässä, innostus oli sen verran suuri.
Langasta innostuin sen verran että meinaan tehdä itselleni kultaisen topin vielä ennen joulua, jos vaikka se johonkin pikkujouluihin päälle eksyisi, sekä punaisesta vastaavasta langasta meinasin tehdä yhden topin myös.
126691.jpg